Paquet no entregat i caótica comunicació

J. C.

A: DHL PARCEL

04/06/2025

Benvolguts/des, M’adreço a vostès per exposar una greu incidència en el servei de lliurament ofert per l’empresa DHL, respecte a l’enviament número 4633123740, amb origen a València i data prevista de lliurament el 26 de maig de 2025. Durant dies he estat rebent informació contradictòria i confusa sobre l’estat del meu paquet, el qual a dia d’avui segueixo sense haver rebut, malgrat constar com "entregat". A continuació, detallo els fets: El 26/05/2025, data prevista d’entrega, vaig romandre a casa tot el dia, i el paquet no va ser lliurat. Segons DHL, va ser signat per un tal "Paolo", de qui no tinc cap coneixement. A casa meva no es va presentar ningú. El 27 i 28 de maig vaig esperar infructuosament el paquet. El 29 de maig, amb ajuda del meu fill, vaig aconseguir contactar amb DHL, on em van informar que el paquet havia estat recollit del lloc incorrecte i es reexpediria. No obstant això, el 30 de maig tampoc es va lliurar, i tampoc em van saber indicar on es trobava físicament. Des d’aleshores, he fet nombroses trucades i seguiments (expedient 539382820, gestió 53957236), i m’han anat informant de dades canviants: que estava a repartiment, que no estava localitzat, que s’entregaria dilluns 2 de juny, que ja estava entregat el dia 3 sense haver estat en ruta, etc. El 3/06/2025 a les 17:19, encara constava a les dependències de DHL Barcelona (vegeu imatge B). Però a les 23:00, com per art de màgia, figurava com a entregat aquell mateix dia sense haver estat en repartiment (imatge C). Jo estic convalescent i no he sortit de casa en cap moment. El paquet no ha estat lliurat. Intentant obtenir una prova d’entrega, el sistema em redirigeix a un lliurament del 26/05/2025 signat per Paolo, amb destinació "Xtra / Local 3-1" (imatge D). Al portal general de DHL, el paquet continua apareixent com a ubicat a les seves dependències, amb l’últim moviment registrat com "entrega concertada amb el destinatari" (imatge E). El servei de DHL ha estat, en aquest cas, no només ineficient, sinó també opac, amb respostes contradictòries, nul·la capacitat de traçabilitat, i manca total de transparència i responsabilitat. Tinc constància de les converses telefòniques (amb Alicia, Samanta, Cristina Sancho) que només podien oferir “prendre’n nota” i expressar vagues disculpes. Considero que el paquet ha desaparegut, que no es vol reconèixer la seva pèrdua i que s’està dilatant la situació amb respostes evasives, possiblement amb l’objectiu que desisteixi. En un darrer comunicat m'acaben de dir que en relació amb el seu enviament 4633123740, segons la gestió 53957236, des del departament corresponent indiquen que ja s'ha recollit de la direcció en què el xofer l'havia lliurat per error, i s'ha lliurat correctament a la destinació, per la qual cosa tanquen l'expedient en estar ja solucionat. Per això penso que s'han trencat totes les possibilitats de diàleg i passo a requeriments més formals. De tot el que he exposat en tinc àmplia documentació. Sol·licito: Que s’investigui la cadena de responsabilitats dins de DHL respecte a aquest enviament. Que se’m comuniqui de manera clara i formal si el paquet ha estat extraviat o malentregat. Que, en cas de pèrdua, s’indiqui el procediment per a reclamar l’import corresponent. Que es traslladi a l’empresa la necessitat urgent de revisar la seva gestió de reclamacions i la seva política de comunicació amb els clients. Adjunto proves documentals del seguiment i captures d’estat de l’enviament. Atentament,