Buenos días
Me dirijo a ustedes para consultar cómo poner una reclamación a la empresa Pdf Gurú, quienes al parecer indican que en fecha 16 de enero de 2026 contraté un servicio de firma de PDF, que no me consta ni tengo mails sobre este asunto, ni han podido presentar contrato alguno por dicho servicio.
Cobraron inicialmente 0,99€ el 16 de enero y a partir de 23 de enero 49,99€, mensualmente lo han hecho hasta detectarlo el 23 de abril, con lo que han cobrado indebidamente 199,96€, de los que solicito su devolución total
Quiero dejar claro que en ningún momento se me informó de que me aplicarían la renovación automática de una suscripción mensual por dicho importe ni acepté sus condiciones, con lo que considero que es un engaño claro y hay suficientes denuncias públicas sobre su manera de proceder
Al detectarlo y contactar con ellos adjunto respuesta, me cancelan el servicio en lo sucesivo pero no devuelven las cantidades reclamadas y cobradas sin autorización alguna ni aportan contrato al respecto solicitado, adjunto mails y cargos realizados.
Por todo lo expuesto, solicito:
1. Que se deje constancia de estos hechos como práctica comercial engañosa.
2. Que se devuelvan los cargos improcedentes realizados
3. Que se garantice que no se realizarán nuevos intentos de cobro bajo ninguna denominación comercial relacionada (PDF Guru, PDF Support, Files Editor u otras). En caso de producirse cualquier cargo futuro, se considere no autorizado.
De: Rosa Victoria Martínez Mateos [rosvima@hotmail.com]
Enviado: viernes, 8 de mayo de 2026 13:22
Para: Guru PDF [support@pdfguru.com]
Asunto: Re: Letter from Customer Care
Estoy esperando que me indiquen y demuestren su supuesta suscripción, ya que nunca me dí de alta en sus servicios y no procede por tanto ningún cargo por su parte.
Saludos
Rosa Martínez
El 24 abr 2026, a las 18:14, PDF Guru [support@pdfguru.com] escribió:
Your request # 3290296 has been updated. To add additional comments, reply to this email.
Alex (Customer Care)
24 Apr 2026, 19:14 EEST
Dear Customer!
We set a high standard for ourselves, and we are so sorry to hear this was not met in your interaction with our platform. Please be informed that your subscription has been successfully canceled, so no further charges will be made to your account.
Please let me know if you ever decide to give us another try. We'd be happy to offer you a special deal – 2 years of access to the platform for just $0.99 as a token of appreciation. Our priority is your experience, and we aim to exceed your expectations.
With this special plan, you’ll unlock unlimited use of our powerful PDF editing and conversion tools, available on both desktop and mobile. It’s a simple, secure, and affordable way to manage your documents stress-free for the next two years. Just let us know if you’d like to activate this special offer — we will be happy to take care of it for you!
Tom (Customer Care)
8 May 2026, 14:23 EEST
Dear Rosa Victoria Martínez Mateos,
Thank you for your message — I understand your concern. I’ve reviewed our records and can confirm the following subscription and transaction history for your account:
• Trial: 7-day trial with a trial payment of 0.99 EUR — settled on Jan 16, 2026.
• One-time upsale: PDF Guru 1-time payment (0.99 USD) unlocking TRANSLATE, AI SUMMARIZE, OCR — valid from Jan 16, 2026.
• Monthly subscription (49.99 EUR):
• Monthly rebill #1 — 49.99 EUR — settled Jan 23, 2026 — status: success
• Monthly rebill #2 — 49.99 EUR — settled Feb 23, 2026 — status: success
• Monthly rebill #3 — 49.99 EUR — settled Mar 23, 2026 — status: success
• Monthly rebill #4 — 49.99 EUR — authorized Apr 23, 2026; settled May 08, 2026 — status: success
Current subscription status: cancelled — you will retain access until May 23, 2026. Payment country on file: Spain.
For details about trial renewals and billing policies, you can review our Subscription Terms.
If you would like me to forward this case to our billing team for further review, or if you want any additional documents or screenshots from our records, please let me know and I will arrange that. You may also reach our support by phone at +1 (866) 716-6045 or via our Contact Us page.
Kind regards,
PDF Guru Support