Anul·lació del viatge sense transport alternatiu

Cancelación del ferry

B. A.

A: GRANDI NAVI VELOCI

16/08/2024

El passat 8 de juliol havíem d'agafar un ferry de Mallorca a Barcelona amb GNV (resserva: 41446026428). Quan vam arribar a la terminal van informar-nos que el vaixell no viatjaria i van oferir-nos (1) devolució de l'import, (2) canviar a l'endemà la tornada i (3) viatjar a València i fer-nos càrrec pel nostre compte del desplaçament fins a Barcelona. Cap d'aquestes opcions era vàlida per a nosaltres, ja que per motius laborals no podíem endarrerir un dia el viatge i necessitavem arribar a Barcelona al mateix dia. Se'ns va donar aquesta informació el mateix dia, quan ja érem a la terminal, vam comentar el nostre cas i en cap moment van assegurar-nos poder viatjar aquell dia ni tampoc van donar-nos cap solució segons indica l'artícle 18 de la normativa 1177/2010 de la UE: Cuando un transportista prevea que un servicio de pasaje vaya a ser cancelado [...] a partir de una terminal portuaria, se ofrecerá inmediatamente a los pasajeros la posibilidad de escoger entre: a) la conducción hasta el destino final, en condiciones de transporte comparables, con arreglo al contrato de transporte, en la primera ocasión que se presente y sin coste adicional; b) el reembolso del precio del billete y, si procede, un servicio de vuelta gratuita al primer punto de partida, con arreglo al contrato de transporte, en la primera ocasión que se presente. En cap moment van oferir-nos poder tornar amb les altres companyies (Baleària o Trasmed) que operaven aquell dia el viatge de Mallorca-Barcelona. A les 9.00h, just dues hores a bans que sortís el darrer viatge del dia (la nostra última opció per tornar a Barcelona el mateix dia), sense obtenir resposta per part de GNV, ens veiem obligats a comprar uns nous bitllets de tornada direcció Barcelona amb Trasmed. Vam esperar fins a dues hores abans de la sortida (hora que estem obligats a presentar-nos al moll) per veure si ens donaven alguna resposta des de GNV; sinó haguéssim comprat aquests bitllets a Trasmed segurament no haguéssim pogut tornar el mateix dia. Per tant, GNV no ha complert amb la normativa que indica la obligació d'oferir el viatge al destí final en la primera ocasió sense cost adicional. Aquesta compra de nous bitllets a Trasmed ha tingut un gran impacte econòmic en el cost del nostre viatge. Vam pagar inicialment a GNV 39,90€ per aquesta viatge. Degut a l'incident de la companyia i a la obligació de comprar nous bitllets, vam haver de pagar a Trasmed 67,35€. Per tant, representa un augment del cost del viatge de gairebé un 70% per raons totalment alienes al client i que són responsabilitat de la companyia. Per tal d'obtenir la devolució de l'import del viatge inicial (39,9€) i la devolució del cost addicional ocasionat (67,35€) vam contactar a la companyia el passat 9 de juliol. No hem rebut cap tipus de resposta. Segons la normativa existent, i degut als danys de la situació i econòmics ocasinats, tenim dret a la devolució de la totalitat de l'import. Per tant, sol·licito explícitament la devolució de 107,05€, que corresponen als càrrecs del bitllet de tornada de Trasmed (mitjà de transport alternatiu) i l'import del bitllet inicial pagat a GNV. Podem aportar proves documentals de tot l'incident, a més de còpia dels bitllets comprats i documentació requerida. Adjunto: nous bitllets comprats a Trasmed, comprovant conforme vam ser presents a la oficina de GNV i no van oferir-nos solució i bitllets originals de GNV.

Asistencia solicitada 04 septiembre 2024